Anmeldelse af danske Anti Explorator

Anti Explorator Samlet Stjerne Rating

Det er ikke hver dag man ser et dansk udviklet antispywareprogram, ikke desto mindre har Anti Explorator været på markedet i snart et år. Vi tager i denne anmeldelse et grundigt kig på, hvordan programmet fungerer og hvilke funktioner det indeholder.

Anti Explorator er udviklet specifikt til at lokalisere, identificere og eliminere trusler mod din computers sikkerhed. Programmet er skabt til at fjerne spyware, skadelige applikationer og sørge for at yde sikkerhed mod nye trusler. Anti Explorator er som tidligere nævnt udviklet af danskere, og henvender sig primært til det skandinaviske marked.

Spyware udvikler sig altid, og udviklere af spyware bliver stadigt mere snedige til at finde metoder til at få adgang til sårbare computere. Derfor bliver der i Anti Explorator konstant tilføjet nye redskaber til at bekæmpe de nyeste former for spyware, samtidig bliver de nuværende redskaber konstant opdateret så programmet hele tiden bliver mere effektiv i kampen mod spyware.

Man kan med Anti Explorator scanne sin computer for ondsindede trusler, og dermed hurtigt skabe sig et overblik over ens sikkerhedssituation. Med et enkelt klik kan man fjerne alle fundne trusler på ens computer. Man kan ligeledes foretage forskellige typer af scanninger alt efter ens behov. En rigtig fin funktion er, at man kan scanne ét specifikt område eller én specifik fil på sin computer, så kan man lynhurtigt se, om en evt. fil indeholder skadelig kode.

Scanningerne indeholder:

  • Komplet Scan, som scanner alle filer på din computer og tager lidt længere tid
  • Quick Scan, som scanner de områder og filer på computeren som oftest er under angreb af spyware.
  • Brugerdefineret Scan, hvor du selv vælger hvad der skal scannes.

I en tid hvor man er mere og mere online, og udveksling af filer og informationer sker fra minut til minut, har det aldrig været vigtigere at have et antispywareprogram som kan hjælpe dig med din sikkerhed online.

Anti Explorator indeholder en lang række funktioner, som alle er designet til at hjælpe dig mod ubudne gæster på din computer.

Kort opsummeret kan Anti Explorator tilbyde:

  • Fjerner alle typer for spyware
  • Blokerer for hjemmesider og domæner
  • Beskyttelse af rootkits og Parental Control værktøjer
  • Gratis support på lokalt sprog alle ugens dage.

Som du kan se indeholder Anti Explorator mange værktøjer som alle har det samme formål: at gøre din computer til en fæstning, så spyware ikke kan finde vej til den.

Vi har anmeldt programmet ud fra en række kriterier: brugervenlighed, rensningseffektivitet, belastning af dit system, scanningsdybde, support & hjælp, og selvfølgelig en konklusion.

 

Brugervenlighed:
Det er tydeligt at se, at udviklerne af Anti Explorator har tænkt meget over, hvordan man som bruger vil opleve programmet.

Man får lynhurtigt et overblik over de forskellige funktioner i programmet, og med ganske få klik er du i gang med at kontrollere din computer for spyware.

Du kan ganske let ændre forskellige funktioner i de enkelte scanninger, hvornår der skal scannes f.eks. ved opstart mv. Alle de vigtigste funktioner er aktiveret fra start, så her behøver du ikke være et It geni for at komme i gang, og alle kan uden tvivl være med her.

Brugerfladener venligt mod dine øjne, og man får ikke en stressende oplevelse som ved mange andre af denne type programmer.

Alt i alt fremstår Anti Explorator gennemtænkt, effektivt og nemt at benytte. Kunne man give mere end 6 stjerner var dette det oplagte program, at gøre det ved.

 

Opdagelseseffektivitet:
Hvad er et antispywareprogram uden evnen til at finde spyware? Spyware kommer i mange forskellige afskygninger og kan være malware, ransomware, rootkits, adware og meget andet, fælles for dem alle er, at de ønsker adgang til dine personlige oplysninger, som de kan bruge i mod dig, eller sælge.

Vi kører en komplet scan med Anti Explorator på en gammel computer, som ofte har været udsat for diverse angreb fra spyware og virus. Inden scanningen startes bruger vi et andet program, som finder 6 trusler på systemet.

Allerede ganske kort efter vi har startet scanningen, kan vi se at Anti Explorator har lokaliseret den første trussel, da vi er færdige med scanningen har programmet fundet ikke mindre end 11! trusler på computeren, hele fem mere end det andet program.

Ved mange programmer skal man indstille, hvad man leder efter, men Anti Explorator har simpelthen samlet en kæmpe database af alle former for trusler, så det scanne for alle trusler på én gang – en virkelig god detalje.

I denne kategori giver vi igen 6/6 mulige, og kan kun opfordre andre programmer til at gøre det så let og enkelt at finde trusler.

Rensningseffektivitet:
En af de absolut vigtigste funktioner i denne type af programmer. Det er ikke nok, at kunne finde truslerne, men de skal også kunne fjernes fra ens system.

Efter endt scanning, får vi en komplet rapport hvor, vi kan se, hvor truslerne er på computeren. Med et enkelt klik fjerner vi alle truslerne fra systemet.

Alle trusler bliver automatisk sat i karantæne så snart Anti Explorator opdager dem, så skulle din computer lukke eller genstarte vil disse ikke kunne gøre nogen skade. Man skal selvfølgelig sørge for at fjerne disse helt. Har du kommet til at sætte en betroet fil i karantæne, kan du altid gendanne denne fil.

Vi bemærkede efter at have fjernet de 11 trusler, at vores computer straks begyndte at have en forbedret ydeevne, og brugte væsentligt mindre systemressourcer ift. før.

Man kan dårligt give andet end 6/6 stjerne til et program, som med ét klik fjerner ikke mindre en 11 trusler OG forbedrer computerens ydeevne.

Systembelastning:
Anti Explorator bruger forbavsende få systemresourcer, og vi kunne dårligt ikke se nogen nævneværdig ændring af vores computers ydeevne – selv på en gammel computer.

Så selv om man har en computer af ældre dato kan man altså sagtens bruge Anti Explorator.

Vi testede også programmet mens vi kørte andre applikationer på computeren, og bemærkede heller ikke nogle problemer. Selv ved de helt “tunge” scanninger var der ikke noget at bemærke.

Med et så “lydløst” program, som stort set ikke bemærkes mens det er aktivt, kan der dårligt gives andet end 6/6 stjerner.

Scanningsdybde:
Meget i stil med beskrivelsen ovenover, er scanningsdyden ikke et problem, selv for computere af en ældre dato. En Quick scan klares på under 5 minutter og en fuld scan kan ofte klares på under 15 (alt efter hvor stor en harddisk du har).

Mange af den type produkter lader ofte scanninger vare længere tid end nødvendigt, da mange dermed tror at det gøres mere effektivt.

Heldigvis er Anti Explorator både hurtigt og grundigt. 6/6 i denne kategori.

Support & hjælp:
Man kan have verdens bedste program, men hvis man som bruger ikke kan finde ud af det, og supporten ikke svarer er det lige meget. Nu skal det siges, at vi på intet tidspunkt havde behov for hjælp til at bruge Anti Explorator. Vi besluttede os dog for at teste deres løfte om support alle dage om ugen, også om aftenen.

Vi sendte derfor en supportmail en lørdag aften kl. 18.45 med et opdigtet problem. Under 20 minutter efter fik vi et svar fra en supportmedarbejder, som havde fundet løsningen, og ikke nok med det også havde overskud til at komme med et par gode sikkerhedsråd.

På andre medier har vi læst, at deres support sågar har svaret på mails nytårsaften – så bliver det næppe meget bedre!

Fik vi nævnt, at du gratis kan prøve programmet, og dermed se om du har nogle trusler på din computer inden du betaler?

Kunne vi have givet mere end 6/6 havde vi helt sikkert gjort det her!

Konklusionen:
Hvis det ikke allerede står lysende klart, at Anti Explorator fremstår som et af de bedste antispyware-programmer på markedet, så vil vi gerne understrege det her!

Programmet er let at bruge, det er uhyre effektivt, og deres supportmedarbejdere går virkelig den ekstra mil for den gode kundeservice. Man mærker virkeligt deres iver efter at hjælpe en af med sit spyware.