Review af Malwarebytes Anti Malware

Malwarebytes Anti-Malware software er en forbløffende enkel, men alligevel kraftfuld sikkerhedsløsning. Programmet tilbyder en avanceret funktionalitet og effektiv beskyttelse inde i den meget enkle pakke der tilbydes. Anti-Malware er en imponerende løsning når det kommer til at opdage, beskytte og effektivt fjerne en lang række malware trusler.

Malwarebytes Anti-Malware er tilgængelig i en light (men stadig effektiv) gratis version, men for at få det fulde udbytte af softwaren (aktiv beskyttelse, automatiske skanninger mv.), så bør du absolut investere i den fulde version af programmet.

Link til at købe Malwarebytes

Link til producentens hjemmeside

Malwarebytes Anti-Malware Standard Funktioner:

  • Realtidsbeskyttelse
  • Skanninger af alle drev
  • Karantænesektion
  • Manuelle funktioner og skanning via en ”command line”

Skærmprint:

      


Brugervenlighed


Opsætningen af Malwarebytes Anti-Malware er ligetil og hurtig. Du skal kun downloade 2,8 megabyte og det tager omkring 2 minutter at installere, opdatere og gøre klar til brug.

Anti-Malware er meget nemt at bruge og indeholder ingen komplicerede menu systemer. Det betyder, at du ikke behøver at jage rundt efter de funktioner og redskaber du har brug for. Skærmbilledet for skanning indeholder 2 enkle muligheder: Hurtig skanning (Quick Scan) og Fuld skanning (full system scan).

Malwarebytes’ menuer består kun at et par enkelte faner og alting er inde for rækkevidde. Brugerfladen er meget intuitiv og designet for at opnå en simpel bruger navigation. Opdateringer og beskyttelse er så enkle at benytte, at selv et barn ville kunne finde ud af det. Malwarebytes anti-malware har også et redskab mod låste filer. Nogle typer ondsindet software kan finde på at låse filer, hvilket betyder at du ikke kan slette dem manuelt. Malwarebytes indeholder et redskab de kalder ”File Assassin” som er effektivt til at låse filerne op og slette dem.

Opdagelses Effektivitet


Vi har benyttet Malwarebytes gratis veroin og har harf en ekstrem høj succesrate i at redde systemer fra malware/spyware/adware/virus infektioner. Nu har vi så benyttet og testet betalingsversionen og er endnu mere imponerede. De eneste ændringer der er foretaget i forhold til den gratis version er realtids beskyttelsen, automatiske opdateringer og planlagte skanninger. Alle tre ting er dog vigtige funktioner og derfor helt klart prisen værd.

Rensnings Effektivitet


Der har været Ganske få infektioner som vi er stødt på hvor Malwarebytes ikke har været i stand til at lose problemet. Og det til trods for at programmet har kørt på systemer der var så inficerede med malware, spyware og vira, at de næsten ikke kunne køre. En anden ting omkring programmet er dets navn er ret ukendt.

Dette er en stor fordel da mange af malware producenterne forsøger at beskytte sig mod den store og kendte antispyware produkter på markedet og derfor kan Malwarebytes ofte få lov til fjerne truslerne uden at bliver modarbejdet. Det giver programmet en klar fordel som mange andre programmer ikke har. Alt i alt er Malwarebytes Anti-malware et af de bedste våben mod malware problemer.

Systembelastning


Malwarebytes indeholder en af de mindste ressourcekrævende motorer og kan derfor levere effektivt og hurtig beskyttelse uden at kræve en masse hukommelse og processorkraft fra din computer. Enhver der leder efter et lille og enkelt program til at fjerne spyware bør vælge Malwarebytes frem for alle andre. Programmets skanningsfunktion er uovertruffen i forhold til andre når det kommer til at fjerne malware. Med betalingsversionen får du også skanning i realtid (aktiv beskyttelse), mulighed for planlagte faste skanninger og automatiske virus database opdateringer der matcher dem som de store producenter tilbyder i deres tilsvarende produkter.

Malwarebytes er blevet et navn man kan stole på. De er kendt for at være hurtige og præcise. Programmet har muligheden for at fjerne næsten enhver virus eller anden ondsindet software uden at skade Windows operativ systemet og registreringsdatabasen (i modsætning til mange tilsvarende produkter). Som det også er nævnt tidligere, så lader deres File Assassin redskab dig fjerne låse filer som mange andre anti spyware programmer må give op overfor.

En af de største fordele med Malwarebytes Anti-Malware er fleksibiliteten. Anti-Malware er ikke et ekstravagant program og dets begrænsede størrelse (en enkelt fil) er ganske unik. Det betyder blandt andet at programmet er let at tage med sig og installere hvor det måtte være nødvendigt. Netop på grund af denne fleksibilitet og den begrænsede størrelse, er dette det optimale program hvis du skal have en transportabel løsning.

Scanningsdybde


Malwarebytes Anti-Malware tilbyder både baggrundsskanning som generel beskyttelse og en skanning i dybden for at få renset ud i systemet. Dybdeskanningerne kan blive pre-definerede til at køre på bestemte tidspunkter, samt til at starte med et vist interval. Som med alle anti-virus, antispyware og anti malware programmer, så tager en fuld skanning et pænt stykke tid, men til gengæld er den grundig. En hurtig skanning (quick scan) på en test computer tog kun 2 minutter, mens den fulde skanning tog lidt mere end 8 minutter.

Selve skanningsprocessen benytter så få computer ressourcer som muligt, så du kan sagtens arbejde mens skanningen kører og ofte uden at mærke nogen form for reduktion i hastigheden. Når en skanning er færdig, så bliver du præsenteret med en fuld rapport der viser dig alle detaljer over de trusler (og mulige trusler) som programmet har fundet. I denne liste vil du også have mulighed for at fortælle programmet hvad det skal gøre. Hvis du er i tvivl er den bedste løsning altid at slette dem.

Support/Dokumentation


Malwarebytes tilbyder ikke meget ekstra hjælp eller dokumentation for deres produkt. De har dog et godt og velbesøgt forum online og her er der mulighed for både at stille spørgsmål og får at få en masse hjælp fra de andre brugere. I selve programmet er der også en hjælpefunktion som indeholder svarerne på de fleste almindelige spørgsmål. Hvis du har brug for yderligere support så er der mulighed for at skrive til Malwarebytes support email og få hjælp den vej. En afsendt test e-mail blev sendt af sted og der kom hurtigt svar tilbage med professional og præcis hjælp.

Det er lidt ærgerligt at Malwarebytes ikke tilbyder hjælp via telefonen, har nogle online guides eller muligheden for at chatte med en support medarbejder. Men hvis du kan nøjes med de muligheder de tilbyder, så får du til gengæld glimrende hjælp. Når det er sagt, så er programmet yderst enkelt at benytte (selv de avancerede redskaber), så hjælp vil sjældent være relevant for normale brugere af programmet.

Konklusion


Alt i alt er Malwarebytes et af de PC programmer som du ikke bør undvære. Hvis din computer er blevet inficeret derhjemme eller på arbejdet, så kan du let installere Malwarebytes og få fjernet problemet hurtigt og uden at det giver problemer i form af en besværlig installationsproces eller manglende updates. Den løbende skanning kræver også meget lidt ressourcer fra computeren i form af RAM og processorkraft.

At kalde Malwarebytes Anti-Malware program en imponerende løsning er ikke at overdrive. Programmets effektive udrydelse af spyware og en masse andre skadelige programmer er uovertruffen. De indbyggede motorer er meget kraftfulde, enkle at bruge og yderst fleksible. Programmet er designet til at bekæmpe spyware og malware i alle afskygninger. Både før og efter de kommer i kontakt med din computer. Pakken indeholde det den skal til at fjerne spyware, malware, adware og vira og ikke mere end det. Hvis du leder efter en enkel og brugervenlig løsning der kan det hele, så er dette programmet for dig.

Link til at købe Malwarebytes

Link til producentens hjemmeside