Bedste Spyware Program 2010

Når man skal kåre det ”bedste” af noget så kan det vise sig at være rigtig svært og specielt hvis der er flere programmer der alle er rigtig gode og hver især har deres fordele og ulemper. Men i sidste ende skal man træffe en afgørelse og det har vi derfor gjort i vores vurdering af det bedste spyware program for 2010.

Ved kåringen af det bedste anti spyware software indgår der de samme parametre som vi bruger i forbindelse med vores review af de enkelte spyware produkter. Det er blandt andet ting som:

Brugervenlighed

Vi ser på hvordan programmet er at benytte med øjnene af en person der ikke kan betragtes som superbruger. Når man modtager programmet er det så let at forstå hvordan man foretager installationen? Når installationen er gennemført, er det så enkelt at finde ud af hvor man skal trykke for at foretage både en hurtig skanning og en fuld skanning? Er det let at foretage ændringer i opsætningen i forbindelse med eventuelle planlagte skanninger? Gør programmet det tydeligt hvad der anbefales i forbindelse med at spyware, adware og malware bliver fundet på maskinen? Er det let at slette trusler og at genskabe filer igen hvis man får slettet noget ved en fejl?

Som du kan se er der mange forskellige parametre der indgår i denne del og det er absolut en meget vigtig del af at kunne blive kåret til det bedste spyware program i 2010

Opdagelses Effektivitet

Når man benytter et anti spyware program, så er en meget vigtig parameter at programmet rent faktisk opdager alle de trusler der ligger på computeren. Hvis ikke spywaren bliver opdaget, så er det meget svært for programmet at opdage det og du er derfor stadig ikke fuldstændigt sikret. På samme måde som med anti virus programmer så har alle programmer deres fordele og ulemper og nogle er bedre til én type ting, mens andre er bedre til noget andet. Programmet der tager prisen som det bedste i 2010 skal komme godt omkring det hele, men vil aldrig kunne forventes at opdage alt.

Rensningseffektivitet

Det første skridt på vejen er at lokalisere og identificere det spyware og adware der findes på computeren. Når det er sket, så vil næste skridt være at få det fjernet fra PC’en så det er helt væk og ikke kommer igen. Her kan programmerne gøre brug af mange forskellige metoder og nogen af dem er bedre udrustet end andre. F.eks. kan nogle anti spyware programmer finde spyware gemt i låste filer, men kan ikke få det fjernet fordi filerne er låst. Heldigvis er der nogle producenter der har knækket denne kode og kan låse filerne op så de kan slettes.

Systembelastning

Når et anti spyware program skal gennemgå alle filer på en computer så kan der let være tale om mange tusinde filer eller endda mange millioner. Det betyder derfor også at det hurtigt kan blive en meget ressourcekrævende proces som gør at du kan få svært ved at arbejde på computeren samtidig. Programmet der vinder prisen som det bedste spyware program i 2010 skal kunne køre på din PC uden at du mærker det og det skal også være tilfældet selvom du har en computer af lidt ældre dato. Har du en mere end 5 år gammel computer, så kan det godt være at du vil kunne mærke at programmet kører, men så er det også på tide at du får skiftet din computer ud.

Scanningsdybe

Når du sætter anti spyware programmet til at køre en fuld skanning, så er det vigtigt at det kommer i bund og at det undersøger alle mulige gemmesteder. Som nævnt ovenfor, så skal et effektivt anti spyware program kunne undersøge gemte filer, pakkede filer og låste filer så intet går ubemærket. Producenterne af spyware er ikke dumme, så programmet skal gøre alt hvad det kan for at opdage trusler og hvis filer udelades så kan det være en potentiel risiko. Det bedste anti spyware program for 2010 klarer dette i flot stil.

Support/Dokumentation

Selvom mange spyware programmer er meget brugervenlige, så kan det ske at man løber ind i problemer i forbindelse med download, udførslen af skanninger eller når der bliver fundet spyware og adware på computeren og man kommer i tvivl om det er noget man skal slette. I den forbindelse er det vigtigt at man har mulighed for at kontakte en hjælpefunktion som kan svare på de spørgsmål man har. Det bedste spyware program for 2010 vil tilbyde hjælp via både telefonisk support, chat funktioner, online spørgsmål/svar funktioner, et forum og naturligvis e-mail support.

Hvad blev så det bedste spyware program i 2010?

Efter vores mening var der ingen tvivl. Webroot har produceret et super godt produkt i deres Spy Sweeper anti spyware program. Det lever op til alle de krav man kan forvente at have til et spyware program og overgår i mange henseender også disse. Så hvis du har svært ved at vælge, så vil vi varmt anbefale Spy Sweeper som den bedste løsning for 2010.

Hvis du vil læse mere om programmet så kan du se vores review her, og hvis du bare vil direkte videre til et sted hvor du kan købe programmet så kan du enten klikke på dette link, eller ved at klikke på billedet til venstre.