Er du inficeret med Spyware uden at vide det?

Du er muligvis ikke bekendt med begrebet Spyware, men der er en stor sandsynlighed for at din computer længe har kendt til programmet. Spyware er nemlig en software som sidder og gemmer sig i dine downloadede filer og lytter til din færden på internettet for bedre at kunne sende dig tilbud og vise dig reklamer. Ret ubehageligt at blive udspioneret på en sådan måde uden at være bekendt med det.

Identificer og erkend

Opfører din computer sig underligt, såsom lukkes programmer uden advarsel eller er den langsom hvor den ikke burde? Så skal du nok kigge lidt mere på dine virusprogrammers tilstand og tjekke om der er nogle røde lygter der står tændt. Spyware kan nemlig virke harmløst, og er det også i mange tilfælde, undtagen i de nye typer som ofte sidder og stjæler personfølsomt data fra din computer. Her er det vigtigt at kigge dine filer igennem, slette dem du ikke kender og afinstallere de programmer som dit virusprogram har identificeret som ondartede. Sådan har du et muligt forsvar mod softwaren der har sat sig fast i din computer.

Spyware kan være hårdfør og svær at komme af med på trods af flere anti-spyware og anti-virus/malware programmer du måske kunne have kørende i baggrunden for at føle dig sikker. Der er nemlig mange af anti-softwareprogrammerne som kan være virus, malware eller spyware i forklædning. Derfor er det ikke altid godt bare at downloade den første, den bedste, anti-softwareprogram fra google. Det betaler sig at betale lidt eller vælge et program som har gode anmeldelser og statistikker på fjernelse af spyware.

Søg hjælp hos de professionelle

Har du prøvet alt, men du har stadig en computer som opfører sig underligt? Så er det tid til at tage din computer til en professionel. Hos mange af store reparationsfirmaer har de hurtigt behandlingstid så du ikke skal undvære din computer alt for længe. Her er det professionelle It-folk som tager hånd om din computer og identificere problemet for dig. Derfor er du også sikker på at alle kroge bliver undersøgt og renset. Her undersøges også hvor stort omfanget af inficeringen er og om der overhovedet kan gøres noget ved det for at du igen kan bruge computeren uden at være overvåget. De kan også hjælpe med installere brugbare softwareprogrammer som kan forhindre fremtidige angreb fra spyware.

Har du derfor en mistanke om at du har spyware, kan det være at du skal se nærmere på disse muligheder for at få renset din computer. Som sagt er det ikke al spyware der er harmløst for både dig og din computer.