Gør din computer sikker

Har du en Mac, har du måske hørt, at den nærmest ikke kan blive hacket – det er desværre en skrøne. Det er faktisk langt fra tilfældet, og du skal forholde dig til din sikkerhed online fuldstændig på samme måde, som hvis du havde en PC. Det var du måske ikke klar over, men det er altså realiteterne, og sidder du nu forbavset på din Mac, så kommer vi her med nogle råd, du kan tage til dig, så din færden på internettet bliver mere sikker. 

Anskaf dig et antivirusprogram

Der er ikke helt så mange gratismuligheder til Mac, som du finder til PC – disse glæder kommer du ikke til at nyde. Når det er sagt, skal du også gerne undgå de mange gratispakker, der bliver udbudt. Det er ikke holdbart i længden, og dem skal du kun bruge, når du lige vil tjekket et system ud. Som udgangspunkt skal du altid købe et program – det giver bare en bedre dækning.

Er du lidt på herrens mark, når det kommer til dine muligheder på Mac, kan du tage et nærmere kig på NorthGuard til Mac. Her kan du finde komplette løsninger til din Mac, så den altid er toptunet, når det kommer til sikkerheden. Desuden hjælper NorthGuard også med at optimere din hastighed, så din computer kører på bedst mulig måde.

Hos NorthGuard har det både løsninger til dig som privatperson, men har du en virksomhed, eller arbejder du et sted, hvor sikkerheden ikke er helt i top, har de tilmed løsninger til erhvervsdrivende. 

Brug den sunde fornuft online

PC’en er i dag blevet menneskets forlængede arm. Og selvom man måske reelt set ikke har lyst til at have en PC i dit daglige virke, kan vi ikke komme udenom, at den er nødvendig til flere af dagligdagens situationer. Blandt andet når man skal foretage offentlige registreringer eller eksempelvis handle ind. Men hvad flere danskere glemmer er, at der faktisk også er forbundet ikke-ubetydelige trusler med at surfe online. Og hvis man ikke er forsigtig, kan det være til stor skade for dig, din person, din økonomi og din familie.
Det skal man selvfølgelig ikke nyde noget af. Og en af de sikkerhedsforanstaltninger, man med fordel kan tage sig, er at anskaffe sig en online ”vagthund”. I artiklen her kigger vi nærmere ind i, hvad man som privatperson kan gøre for at sikre sig mod potentielle trusler online. Læs med videre og bliv klogere på, hvordan du kan sove trygt om natten – velvidende at du ikke bliver snydt eller hacket online.

Vælg en sikker antivirus-pakke

En af de helt store sikkerhedsforanstaltninger imod online overgreb er at vælge et antivirusprogram. Med et sådant kan man på bedst mulig vis forberede sit hardware imod at blive hacket – og man har derved opsat et vist sikkerhedsnet omkring personlige oplysninger osv. Og selvom det måske lyder voldsomt, er det faktisk ganske normalt. Faktisk er det sådan, at langt de fleste computer-mærker allerede ved installation har en notifikationsfunktion, hvor de anbefaler, at man aktiverer et antivirusprogram.

En af de bedste antivirusprogrammer i dag er NorthGuard. For med et antivirusprogram fra denne leverandør er man sikret, at man får en løsning, der ikke kun er sikker, men som også hele tiden udvikles. Og som konstant arbejder på at forbedre sin service, så programmet er modstandsdygtigt overfor nye potentielle trusler. Der er selvfølgelig intet program, der kan sikre dig 100 procent mod hackerangreb, men med NorthGuard er du godt på vej. Om ikke andet så godt på vej, at man er sikret mod de potentielle trusler, man kan blive udsat for i sit almindelige daglige virke online.

Det kan NorthGuard

En af de ting, NorthGuard er særlig kompetent inden for, er at fjerne trusler og virusser. Fjern spyware med NorthGuard i dag – og begynd morgendagens online søgninger på en helt anden og meget mere sikker måde.

NorthGuard har et hold af specialister siddende, der hele tiden udvikler og forbedre sig, så dit hardware er bedst muligt sikret mod hackerangreb. Og selvom det måske virker voldsomt eller overbeskyttende at installere et antivirusprogram, er det faktisk en no-brainer. For undersøgelser viser, at man faktisk ikke kan undgå online trusler, hvis ikke man har sikret sin computer ordentligt. Og hvem har lyst til, at andre uvedkommende kigger ind i ens personlige oplysninger uden invitation. Det tror jeg er de allerfærreste, der i virkeligheden har. Og så da slet ikke, når disse uvedkommende ikke har andre hensigter end at udnytte personlige oplysninger til egen økonomisk gevinst.

Det rette antivirusprogram kan finde de fleste trusler, men du skal stadigvæk huske at bruge din sunde fornuft. Modtager du eksempelvis e-mails eller links fra kilder eller personer, du ikke kender, skal du altså ikke trykke på dem.
Det samme gælder, hvis du pludselig modtager et link fra en bekendt, der ikke ofte skriver til dig. Her skal du gerne lige have bekræftet fra den pågældende personer, at det faktisk er ham eller hende, der skriver. Hackere er nemlig sommetider lidt smarte, og de prøver at få det hele til at se realistisk ud, men tænker du dig om, kan du gennemskue det meste. 

Handl kun på troværdige sider

Er du ligesom resten af Danmark, handler du nok utrolig meget på nettet, og det næste råd gælder uanset, om du bruger Mac eller PC.

Du skal ikke handle på sider, hvor der i venstre hjørne står ”ikke sikker”. Det kan godt være, at du har fundet drømmetilbuddet, men du skal altså stadigvæk gå en bue uden om disse. Har virksomheden ligeledes ikke sociale profiler eller anmeldelser på trustpilot, skal alarmklokkerne ringe. Dette er nemlig typisk fokuspunkter for seriøse virksomheder, så har de ikke det, skal de være meget nye, og er det ikke tilfældet, skal du træde varsomt. 

At bevæge sig rundt på nettet behøver ikke at være farligt, hvis du blot benytter de ovenstående råd her i artiklen.