Hvad er en keylogger?

Har du aldrig hørt om keylogning, så er du kommet til det rette sted. Hvis ikke du har fået lyst til at begrænse muligheden for keyloggerne, når du har læst indholdet af denne artikel, er der gået noget helt galt.

Fænomenet er nemlig dybt kriminelt, umoralsk og en forfærdelig situation for alle de, der er ofre for det.

Du kan slippe udenom en slem omgang keylogning, hvis du tænker dig godt og grundigt om og får installeret det rette udstyr. Det er nemlig ikke alle antivirusprogrammer, der kan forhindre, at du bliver offer for keylogning.

Læs og bliv klogere, og find så det helt rigtige program, der kan forhindre kommende angreb.

Ubehagelig og dygtig tasteovervågning

Nu kan den ikke trækkes længere. En keylogger er en person, der tasteovervåger dig. Det vil sige, at dine tast på tastaturet, når du f.eks. er på din netbank, kan være overvåget.

På den måde kan en keylogger se, hvad din kode er, og derefter benytte sig af den. Derfra er historien ikke så sjov.

I et godt tilfælde vil du hurtigt bemærke, at der er noget galt, og du kan få lukket kontoen med det samme. Men hvilket skade er allerede sket?

Er det din e-mail, er der næsten ingen grænser for, hvilken ravage en keylogger kan lave. Selv hvis der ikke er mulighed for en direkte økonomisk gevinst via din e-mail, hvilket der helt sikkert er, så er det muligt at afpresse dig med personlige oplysninger eller lignende.

Altså har keyloggeren en kæmpe magt, hvis du ikke sørger for, at der ikke sidder en keylogger og kigger med, når du taster din kode ind på de forskellige tjenester.

Desværre bliver keyloggerne kun bedre, så de finder typisk ud af, hvordan de skal få penge fra dig, hvis de først er kommet ind på din konto.

Få installeret et habilt antivirusprogram

Hvad skal du så gøre? Du skal naturligvis hente et antivirusprogram med det samme, hvis du ikke har et. Det kan du gøre på Avast-Antivirus.dk.

Et antivirusprogram hjælper dig selvfølgelig ikke kun mod keyloggere, men sjovt nok også med virus og andre former for hacking. Det hjælper dig til at opsnuse problemet, inden det når at tage fart og gå udover din software eller din pengepung.

Du kan både finde gratis programmer og nogle lidt dyrere af slagsen.

Ikke alle antivirusprogrammer kan opspore keylogning

Desværre bliver keyloggerne ikke kun bedre til at finde kreative måder, de kan afpresse dig for penge. De finder også ud af, hvordan de kan tasteovervåge dig, uden at du har nogen anelse om det.

Det er generelt utrolig kompliceret for et antivirusprogram at finde ud af, om der sidder nogen og følger med, når du er online.

En måde, du kan slippe udenom det problem, er ved at finde et rigtig godt antivirusprogram, der enten kan opsnappe keyloggeren, eller som gør det umuligt for keyloggeren overhovedet at få muligheden for at følge med. Det skal du kraftigt overveje. For har du råd til at betale en keyloggers løn?

Inspiration til artiklen kommer fra dette link – hvis du ønsker at læse mere.