Hvordan bliver min computer så sikker som mulig?

Der er mange ting man skal tage højde for, hvis man går efter at have en computer hvorpå sikkerheden er høj. Dette gælder både hvis der er tale om en ny og en gammel computer. Det første man bør gøre, når man gerne vil have en computer som skal undgå virus så vidt muligt, er at downloade et antivirusprogram.

Et antivirusprogram er en software, som kan forbedre din computer. Softwaren forebygger at virus trænger ind i din computer og skader den. Derudover er det også et godt computerprogram at have, selv hvis skaden allerede skulle være sket.

I dag er det vigtigt at være opdateret på IT-sikkerhed, da der florerer meget virus rundt. Endvidere er der mange der får hacket sin computer, hvilket gør at hackerne har adgang til nogle af dine personlige datas. Der findes mange forskellige softwares/sikkerhedsprogrammer, som alle gør forskellige ting for din computer. Nogle softwareprogrammer renser, sikrer og hurtiggøre din computer, mens andre sørger for at du igen har plads på din harddisk ved at komprimere filer for dig.

Sætter man nogle af de mest populære softwareprogrammer, eksempelvis antivirus- og andre rense programmer, op imod hinanden, er det nogle af de vigtigste softwares at have installereret, hvis du vil have sikkerheden på din computer er i top. Et antivirusprogram er et program som beskytter din computer bedst muligt. Et antivirusprogram forbygger at din computer eksempelvis bliver ramt af spyware og malware, som begge er skadelige softwares. Helt kort, så beskytter programmet ved at analysere og blokere virusser, inden de er nået frem til din computer. Hvis du downloader et antivirusprogram, så har du en computer som er blevet beskyttet på en let og sikker måde.

Derudover findes der også softwares som renser og optimerer din computer. Endnu en fantastisk mulighed for at gøre din computer så sikker som overhovedet mulig. Typisk vil programmer som disse rense, sikre og hurtiggøre din computer. Softwares som denne kan finde og slette duplikerede filer, altså filer der er identiske, så de ikke ligger og fylder på harddisken. Derudover kan softwares som disse fjerne uønskede programmer og sider på din computer.

Man kommer ikke udenom at det er vigtigt, at have nogle gode sikkerhedsprogrammer installeret på sin computer i dag. Der kan argumenteres for, at sikkerheden på internettet og generelt på computere er steget inden for det de seneste år, dog florerer der stadig meget virus rundt. Det er vigtigt at være opmærksom på at der findes programmer, som kun er programmeret for at skade din computer. Du bør derfor tænke grundigt over hvilke programmer du downloader. Et godt forslag er, at læse anmeldelser om det angivne program og se om det er et anerkendt og troværdigt program. Generelt er det vigtigt at man er opmærksom på sikkerhed og hvorvidt de programmer man anvender passer til ens behov. Ligeledes gælder det samme for eksempelvis mobilabonnementer, hvor du her kan få en Telenor rabatkode. Man kan altså sige, at det generelt er vigtigt at være opmærksom på anerkendte programmer og abonnementer, for at have så sikre digitale enheder som mulig.