Oplever Du Også En Langsom Computer Opstart?

De fleste mennesker der har haft en computer i længere tid har oplevet en langsom computer opstart. Første gang man tændte computeren eller lige efter at man har reinstalleret alt, så oplever man, at ens computer farer derudaf. Opstarten er lynhurtig, arbejdet sker lettere og når man lukker ned, så er det heller ikke noget der tager flere dage.

Men af de tre dele, er der ikke nogen tvivl om, at en langsom computer opstart kan være noget af det der irriterer folk allermest. Du kender måske situationen at man egentlig er på vej ud af døren, men man skal lige tjekke noget inden man går. Enten en rejsebeskrivelse, vejret eller om DSB nu også kører som de skal, og så tager det evigheder at starte computeren op (eller det føles i hvert fald sådan).

Grundene til at det tager computeren så lang tid at starte op kan skylde rigtig mange forskellige ting. Det skal skyldes de programmer du har installeret og den måde de loader på, det kan skyldes fejl eller slitage af din hardware, men det kan også skyldes at din computer langsomt er blevet fyldt op med diverse spyware og malware programmer.

Når vi surfer rundt på nettet og over tid får downloaded diverse programmer, gratis film, musik stykker eller spil, så vil der indimellem have sneget sig spyware med, hvis ikke vi har sikret os med anti spyware beskyttelse. Det behøver ikke nødvendigvis, at være farlige spyware programmer vi har fået ind på maskinen (det er dog altid en god ide at tjekke det), men under alle omstændigheder vil vi opleve, at de har en sløvende effekt på vores computer.

Spyware programmerne kan ramme mange forskellige steder. De behøver ikke kun at give en langsom computer opstart, men kan også være sløvende når vi surfer på Internettet, arbejder i Microsoft Office eller sidder og spiller spil. De tager lidt at computerens processorkraft og hukommelse og hvis der er nok af disse små irriterende programmer, så er der ikke meget saft og kraft tilbage til computeren at arbejde med.

Så inden du smider din computer ud eller vælge at slette det hele for at foretage en reinstallation, så skulle du tage at køre en anti spyware scanning. De mest effektive vil koste dig omkring 100 kr., men du kan også sagtens finde nogle gode alternativer der er gratis. Det er ikke sikkert, at det er spyware der har gjort din computer sløv, men at foretage en scanning vil være hurtigere og lettere end de andre alternativer og i mange tilfælde vil du opleve at du går fra en langsom til en hurtig computer opstart.

Hvis det ikke er nok, så finder der rigtig mange sider med tips og tricks til hvordan du kan få din computer til at starte hurtigere ved at koble diverse programmer og features fra i opstartsprocessen. Nogle af tingene er dog ret tekniske og du skal kun begynde at rode med dig hvis du føler dig på hjemmebane. Det kan nemlig let gå galt og så har du pludselig en computer der slet ikke vil starte og så er det vel trods alt bedre at have en der er langsom om at starte op, ikke?