Sikkerhed ved brug af trådløse (NFC) dankort

Du står i køen i Netto og har købt dagligvarer som du plejer. Sammenlagt er der nok for lige under 200 kr. i kurven. De andre i køen foran dig betaler med dankort, som de plejer og taster deres kode ind. Du derimod kender den smarte funktion, der gør at du blot skal holde kortet hen til dankortautomaten og så bliver betalingen automatisk registreret. Det er en ganske smart funktion og vi elsker ting der gør livet nemmere for os.

Men det er også en funktion vi skal være ekstra opmærksomme på. Selvom det er smart og det gøre betalingen meget enklere og hurtigere, så kan der opstå nogle lidt uheldige situationer, når man ikke skal godkende en betaling med en sikkerhedskode. Det er besværligt at skulle bruge så meget tid på en lille transaktion, hvilket gør det attraktivt at forenkle processen. Men teknologien i de trådløse dankort gør at man også kan komme til at betale for en vare, selvom man ikke har kortet op af lommen. Der er nemlig en hvis rækkevidde på kortet, så selvom man står bagved i køen kan man risikere at det er ens kort der klarer betalingen for den, der står foran.

Det er teknologien NFC (Near Field Communications) der er grunden til at det nye dankort og terminalerne kan interagere med hinanden. Tilfældigvis har diverse smartphones også en NFC-chip, der gør at de kan opsnappe transaktionsdata fra sådanne dankort. Dermed kan en person med en bestemt app installeret få fat i dine kortoplysninger uden at stjæle din pung, men blot ved at stå tæt nok på. Derudover er det muligt at nogle effektive kriminelle har opsat en falsk maskine til at opsnappe de data der bliver gennemført.

Når det er muligt at opsnappe så følsomme oplysninger så let, så er det vigtigt at man passer utrolig meget på sine oplysninger. Det gælder også når man handler online eller downloader programmer, som ikke ligner noget fra en pålideligt kilde. Nogle programmer kan nemlig indeholde forskellige former for spyware, som også kan opsnappe dine oplysninger når du surfer rundt på nettet.

Efterhånden som mobilerne også får installeret programmer, der bliver brugt til at betale med, så opstår der flere og flere risici for muligheder hvor man kan opsnappe oplysninger eller komme til at betale uden sin viden. En af de måder du sikrer dig bedst på er ved at opdatere til en hver tid og undgå at klikke på noget du ikke er 100% sikker på du har sagt ja til på forhånd.

Det store behov for at kunne bruge sin mobil som betalingsenhed eller de smarte trådløse betalingskort, gør også at mange af vores transaktioner og gøremål bliver flyttet derover i stedet for på computeren. Så hvor vi før sad ved computeren når vi for eksempel spillede spil eller handlede i en webshop, så er det nu på mobilen det meste foregår.

Hvis din smartphone også er fyldt med apps, som du bruger i underholdningsøjemed, eller hvor du skal indtaste dine oplysninger, så sørg for at sikre dig det er udbydere som PokerStars Casino, som tilbyder en høj sikkerhed så du kan være tryg når du bruger programmet.

Nogen vil måske stadig foretrække at betale med kontanter, når den eneste måde de kan blive stjålet på er ved almindelig lommetyveri. Og det kan man da forhindre ved at have sin pung et sikkert sted på kroppen. Særligt når du er på ferie er det ikke alle steder man kan betale med det trådløse betalingskort endnu, men derfor kan dem, der stjæler dit kort godt få fat i nogen der kan udtrække oplysningerne alligevel. Så derfor vil det stadig være det smarteste og sikreste at bruge kontanter her.