Sådan Fjerner Man Effektivt Spyware Programmer

At fjerne Spyware fra din computer er altid anbefalelsesværdigt. Det bør være en del af en ugentlig rutine på samme måde som rengøring af hjemmet. Det vil ikke alene få din computer til at køre længere og bedre, men det vil også holde dig bedre sikret mod tyveri af dine personlige oplysninger.

At fjerne Spyware programmer er egentlig en relativt enkelt opgave så længe problemet ikke har stået på for længe. Der findes mange forskellige anti Spyware programmer på markedet i dag og en stor del af dem kan klare de simplere opgaver uden problemer. Afhængigt af dit problem så kan det dog have stor betydning om du får valgt det rigtige program, da nogle af dem ikke er så effektive som andre og nogle få af dem kan endda vise sig at være direkte skadelige.

Et af de bedste programmer på markedet i dag tilbyder en gratis scanning af din computer for at se om den skulle være inficeret med Spyware, Adware eller Malware. Andre programmer koster penge og nogle af de kendte mærker er endda uforholdsmæssigt dyre uden at kunne leve op til den høje pris. De lever alene på deres varemærke.

Så pas op med at lade varemærket være den afgørende faktor når du vælger et anti Spyware program. Du føler måske at du lettere kan stole på et mærke du kender, og det er absolut forståeligt, men når det kommer til hvor effektivt det kan fjerne Spyware programmer fra din computer, så er det langt vigtigere at du kigger efter parametre som hvor effektivt programmet er, samt hvor hyppigt det bliver forbedret og opdateret. Hvis det kendte mærke også er det der klarer sig bedst, så skal du naturligvis vælge det, men hvis det ikke er, så bør du spare dine penge.

Programmer der er designet til at fjerne Spyware virker alle på nogenlunde den samme måde. De består af en database med en lang liste som brugs til at genkende Spyware når scanneren støder på dem. På den måde kan se vurdere om en fil er en mulig trussel eller ej. Når scanneren støder på sådan en fil og identificerer den som en farlig fil, så bliver den markeret til enten at skulle i karantæne eller til at skulle slettes. Da der hver eneste dag bliver udviklet nye Spyware programmer, Adware programmer og anden ondsindet kode, så er det vigtigt at du har et anti Spyware program der løbende bliver opdateret og forbedre i samme takt (eller hurtigere) end modstanderen.

Når du kører et anti Spyware program, så vil det starte med at scanne alle filer på din computer. Hvis det finder filer som bliver anset for at udgøre en mulig trussel, så bliver filen sat på en liste indtil hele scanningen er overstået. Det kan godt tage et stykke tid hvis du har mange filer og har store harddiske. Når scanningen er slut, så får du en samlet liste over hvad der er blevet fundet og du skal så tage stilling til hvad der sket ske med de enkelte filer. Ofte vil programmet selv foreslå en handling. Med mindre at du her 100% sikker på at filen ikke er skadelig, så vil det altid være bedst at slette den.

De fleste lader programmet scannet computeren en enkelt gang og derefter tror de at de er på den sikre side. Desværre viser det sig ofte, at mange Spyware programmer misser nogle få filer i deres scanninger og det anbefales derfor altid at genstarte computeren efter den første scanning og så kører hele processen igennem en gang til for at sikre, at der ikke er blevet noget tilbage. Denne procedure bør du fortsætte indtil Spyware programmet kommer med en melding om at det intet farligt kan finde.

Nu skulle man så tro at alting var ok, men det har desværre også vist sig, at det ikke altid er nok at teste med et enkelt anti Spyware program. Det fungerer lidt på samme måde som med anti virus programmer hvor de er gode mod nogle trusler, men ikke er så god mod andre typer. For at være på den sikre side bør du derfor altid foretage minimum 2 forskellige scanninger med 2 forskellige anti Spyware programmer og naturligvis ikke glemme de vigtige genstart af computeren mellem de enkelte scanninger.

Det kan virke som et stort stykke arbejde og det er det også, men hvis du holder det op imod at der sidder nogle folk derude som forsøger at stjæle alle dine personlige oplysninger, koder, adgange til netbanker m.v. så er det måske alligevel besværet værd?

Og som om det ikke var nok, så kan tyvene finde på at sælge din oplysninger videre, så det ikke længere kun er en enkelt tyv du skal være bekymret for, men en hel gruppe af ondsindede mennesker som kan finde på at bruge oplysningerne til en masse ubehagelige ting. Derfor skal du altid tage truslen om Spyware meget alvorligt og forberede dig på det værste. Det kommer muligvis aldrig til at ske for dig, men det er bedre at tage sine forholdsregler, end at ende op på avisernes forsider som et af ofrene for disse skruppelløse udviklere af Spyware programmer.